Artnit

Nedelja, 12 Februar 2017 11:48

Postavljanje uramljenih fotografija na zidove doma Istaknut

Uramljene fotografije na zidu su atraktivan način unošenja stila i topline u svaki kutak enterijera doma. Osim stila i teme fotografije, veoma bitni za stvaranje originalne atmosfere u domu su dimenzije, oblici i boje ramova za fotografije, kao i način njihovog postavljanja na zidu.

Uramljene fotografije treba da budu u visini očiju u dnevnoj sobi, nešto više od 1,5 metara od poda, ali i malo više ako su visoki plafoni. U hodniku kroz koji se samo prolazi, mogu da se stave na bilo koju visinu. Zid na koji se stavljaju uramljene fotografije ne treba da izgleda natrpano. Stavite, na primer ramove u jednoj ili dve boje, istu temu ili stil fotografija.

Jednostavno, ali upečatljivo postavljanje fotografija stvara zanimljiv vizuelni utisak kada se identični ramovi koriste za prikaz crno-belih fotografija ili iste teme fotografija, kao što su na primer ljudi ili pejzaži.

Naizmenično postavljene crno-bele fotografije sa kolor fotografijama istih dimenzija i oblika ramova stvaraju simetričan prikaz na zidu dnevne sobe. Zid pored prozora je posebno dobar izbor.

Neki zanimljivi, ali jednostavni aranžmani fotografija su dijamant ili pravougaoni oblici.

Za stvaranje zanimljive kompozicije izaberite jedan zid za fokalno središte i kombinujte različite oblike, boje ili veličine ramova za fotografije.

Stepenište je klasični prostor za prikazivanje porodičnih fotografija, zato što je to prostor gde se ne mogu obično koristiti mnoge druge vrste dekoracija. Velika kolekcija porodičnih fotografija izgleda lepo ako koristite istu vrstu ramova, ali u različitim veličinama.

 

Pročitano 2846 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 22 Juni 2019 10:57

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Postavljanje uramljenih fotografija na zidove doma