Odštampajte ovu stranicu
Četvrtak, 02 Februar 2017 11:59

Taupe boja - sivo-braon boja Istaknut

Taupe boja je dobila naziv po francuskoj reči koja znači krtica. Ova boja ne spada u braon paletu, ali ni u sivu i predstavlja sivo-braon nijansu. Ona je jednostavna, moderna neutralna boja koja stvara idealnu osnovu, ali je i suptilna akcenat boja. Zato što je neutralna, dobro se usklađuje sa različitim bojama, od plave i zelene do narandžaste i koralnocrvene.

Taupe boja može da se praktično koristi u svakoj prostoriji u domu, kao boja zida, nameštaja i ukrasa. Posebno je popularna u spavaćoj sobi, jer stvara opuštajuću atmosferu.

Taupe boja može da se kombinuje sa drugim bojama. Zato postaje omiljeni izbor za dizajnere, kao i za one koji uređuju svoj dom. Međutim, kombinacije sa taupe bojom postaju sve manje popularne u poslednjih nekoliko godina. Ali, možete na primer da uskladite različite nijanse taupe boje sa crno-belom kombinacijom boja ili sa jačim obojenim akcentima, poput crvene ili narandžaste boje.

Bilo da je stil uređenja doma moderan ili tradicionalan, taupe boja je dobar izbor za zidove. Ova boja stvata elegantan, prijatan prostor, a zidovi "hvataju" svetlost, bez zatamnjivanja atmosfere, unoseći diskretno glamur.

Podovi u taupe boji stvaraju dobru osnovu za uređenje enterijera. Prirodno drvo se može smatrati za deo ovog modernog tona, jer je toplo delikatno, sa lepom prirodnom teksturom koji može da transformiše ceo dekor. U kombinaciji sa čisto belim nameštajem i zidovima, taupe pod će ujediniti prostore u jedan i naglasiti izgled nameštaja. Ukrašen šarenim tepihom, drveni pod će postati zanimljiva udobna osnova. Prirodni kamen u taupe boji, sa zanimljivom teksturom je dobar izbor za kuhinju i kupatilo, kao i keramičke pločice u ovoj boji.

Taupe boja može biti naglašena sa delikatnim metalnim umecima i raskošnim tkaninama koji završavaju elegantan udoban dekor spavaće sobe.

Zavese u taupe boji su odličan izbor za prostorije sa svetlijim dekorom.

 

Pročitano 6770 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 23 Juni 2019 11:17
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci