Odštampajte ovu stranicu
Subota, 17 Decembar 2016 12:32

Dekorisanje sobe sa belim kaučom ili sofom Istaknut

Bela je neutralna, čista boja koja se kombinuje sa svim bojama i dezenima, a može da bude dobar izbor i u uređenju dnevne sobe. Beli kauč ili sofa u dnevnoj sobi može da bude prazno platno i polazna tačka za sve vrste neverovatnih kombinacija dekoracije, a istovremeno da postane i centralno mesto u ukupnom dizajnu.

Da bi beli kauč ili sofa izgledao moderno i elegantno, obojite zidove u dnevnoj sobi u nijanse koje se ne "takmiče" sa belim nameštajem. Izaberite nijanse bele, bež, meke sive, prigušene zlatnožute, tople moka braon, sivo-plave, zelenkaste ili žalfije. Za stvaranje oštrog kontrasta, opredelite se za bordo, ametist, kineskoplave ili sivo-braon zidove. Zidovi plave ili zelene nijanse daće sobi hladan, osvežavajući izgled, a braon, bež, crveni ili zlatni zidovi uneće toplinu.

Pojednostavljeni podovi ističu beli kauč ili sofu u dnevnoj sobi. Podovi od tvrdog drveta ili svetli neutralni tepih izjednačiće kauč i i sofu sa drugim komadima nameštaja.

Svetli, prozračni prozori i beli kauč ili sofa stvaraju svetao prostor. Minimalističke bele ili bež zavese, jednobojne boje ili moderne roletne obezbeđuju privatnost, bez ugrožavanja savremenog elegantnog izgleda belog kauča ili sofe.

Sa belim kaučom ili sofom lepo se kombinuju topli drveni i savremeni metalni ili sintetički akcentni komadi nameštaja. Za udoban i prijatan prostor izaberite stočić za kafu od borovine, hrastovine, oraha ili mahagonija, a mali stočić modernog izgleda od nikla ili hroma uklopiće se u moderan izgled sobe. Tapacirana stolica sa monohromatskim dezenom ili jednobojni mali divan, takođe predstavlja dobar izbor. Dodavanje ostalih belih komada nameštaja u sobu stvara ultra-moderan, čist izgled.

Ukrasi i detalji u dnevnoj sobi obezbeđuju upečatljive akcentne boje i ugrađivanje teksture u dizajn dnevne sobe, bez umanjivanja elegancije belog kauča ili sofe. Odlučite se za meke plavo-sive, bež, svetle ili tople braon ukrasne jastuke jednostavnih dezena da ukrase beli kauč ili sofu. Teksturu dodajte sa krznenim ukrasnim jastucima. Postavite drvene ili metalne poslužavnike ili sveće na stočić da dodate vizuelni interes i osvetlite prostoriju u večernjim časovima. Kombinujte drvene i metalne ramove slika, grafika i fotografija da ukrase zidove. Izaberite savremene podne lampe i stone lampe, ili instalirajte u udubljenja osvetljenje da koordinira sa modernim nameštajem.

 

Pročitano 2580 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 13 Juni 2019 10:23
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci