Artnit

Nedelja, 13 Novembar 2016 12:17

Merdevine - funkcionalan ukras u domu Istaknut

Rasklimane ili stare merdevine, jednokrake ili dvokrake, drvene ili metalne mogu da postanu efektan detalj u enterijeru doma, koji ima i praktičnu svrhu uglavnom za odlaganje raznih predmeta, kao što su na primer knjige, sobne biljke, ukrasi, suveniri, peškiri, obuća ili odeća. U zavisnosti od njihove veličine, boje i izgleda, kao i od materijala od kojeg su napravljene mogu se koristiti u svim prostorijama u domu. Možete ih i obojiti i tako uskladiti sa bojama u prostoru ili zadržati originalnu boju.

Merdevine su veoma praktičan elemenat u dnevnoj sobi. Za otvorene police za knjige, suvenire, ukrase, ramove za slike ili fotografije koriste se merdevine sa širokim i stabilnim stepenicama, ili na njih mogu da se kače časopisi i novine. Ako su poprečne prečke dovoljno široke na njih možete ređati i knjige i dobiti malu biblioteku u nekom kutku sobe. Merdevine mogu poslužiti i samo kao dekoracija u sobi. Zakačite ih na zid vertikalno ili horizontalno ili ih jednostavno držite naslonjene na nekom praznom delu zida.

U spavaćoj sobi na merdevine može da se odlaže garderoba u toku dana, ili nakit, šalovi, kaiševi. Takođe, one mogu da zamene noćni stočić, na njih mogu da se odlože stvari pre spavanja, stave ukrasi, knjige, sat ili lampa za čitanje.

U kuhinji merdevine mogu da deluju dekorativno, a istovremeno budu i praktične kada se na njih poređaju krpe, sudovi za začine, posuđe, kuhinjski pribor.

Merdevine u kupatilu mogu da budu praktične za odlaganje peškira ili sredstava za higijenu. Ovi predmeti se slažu na različitim visinama stepenica, a merdevine pomeraju po potrebi. Ako su merdevine drvene moraju da se premažu zaštitom od vlage.

Merdevine se u hodniku koriste kao držač za kapute, jakne, odeću. Ako su gazišta uska, treba staviti popreko daske u širini merdevina, da bi dobili praktičan cipelarnik.

 

Pročitano 3192 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 10 Septembar 2020 10:34

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Merdevine - funkcionalan ukras u domu