Artnit

Sreda, 15 Juni 2016 11:24

Krovna terasa - mala oaza u eksterijeru doma Istaknut

Ravni krovovi kuća i zgrada su dobra mesta za pravljenje terasa. Krovne terase mogu da budu zanimljivi elementi u eksterijeru doma, a istovremeno i veoma funkcionalni. One mogu da budu prostor za sedenje, druženje i odmaranje, drugi dnevni boravak, mesto za izlazak i za uživanje u pogledu na okolinu.

Krovna terasa se može opremiti baštenskim nameštajem, suncobranima i ležaljkama. Uz drvenu palubu, dodajte moderni nameštaj i kamin. Nameštaj od kovanog gvožđa će izgledati zanimljivo u kombinaciji sa saksijama i cvećem.

Krovna terasa može da se zaštiti od kiše nadstrešnicom. Tkanine za nadstrešnice mogu da budu u raznim bojama, sa različitim dezenom i stvaraju jedinstven prostor. Drvene nadstrešnice će dodati rustični šarm, a staklene modernu dimenziju.

Ukrašavanje staklom se sve češće primenjuje u uređenju krovnih terasa. Staklo se koristi za bočne panele ili krovnu konstrukciju i dodaje moderan izgled krovnoj terasi. Providna ili zatamnjena stakla štite od vetra, pružaju dosta prirodnog svetla, a istovremeno omogućavaju uživanje u pejzažima.

Privatnost krovne terase može se zaštititi od nepoželjnih pogleda jednostavnim montažnim drvenim ogradama ili visokim biljkama.

Cveće i zelenilo je uvek lep ukras na krovnoj terasi. Vrt se jednostavno kreira sa zelenilom i cvećem u saksijama i žardinjerama. Preporučuje se sađenje otpornijih biljaka, kojima je potrebna mala nega. Da bi biljke zaštitili od vetra, a sebe od pogleda sa susednih zgrada možete da biljke, kao što su na primer patuljasti čempresi ili grmoliko drveće u većim saksijama ili žardinjerama stavite uz ogradu. Drvene rešetke sa vinovom lozom ili interesantne puzavice i sezonsko cveće stvaraju prijatnu atmosferu.

Krovna terasa ne zahteva mnogo svetlosti. Nekoliko svetiljki stvoriće prijatnu i intimnu atmosferu. LED svetla mogu da naglase pojedine delove eksterijera. Možete dodati podne lampe ili osvetliti tremove.

 

Pročitano 3056 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 03 Juni 2019 10:55

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Krovna terasa - mala oaza u eksterijeru doma