Artnit

Petak, 03 Juni 2016 10:56

Sivi zidovi - za sofisticiran izgled doma Istaknut

Siva je neutralna boja koja može uneti nešto novo u enterijer doma, ako se pravilno primenjuje. Postoje razne nijanse sive boje: od tamne grafitne, do srebrne ili boje kamena. Sivi zidovi će odgovarati svim prostorijama u domu, kao i svim stilovima uređenja doma. Dekor prostora sa ovim zidovima možete da upotpunite sa efektnim detaljima, detaljima živih boja, pa čak i monohromatskim detaljima u sivim tonovima i jednostavnog dizajna.

Sivi zidovi naglašavaju lepotu nameštaja u prostoru, posebno onih upečatljivih komada. Sve nijanse sivih zidova se lako uklapaju sa neutralnim bojama poput crne ili bele, kao i sa jarkim bojama nameštaja. Preporučuje se da se tamniji komadi nameštaja kombinuju sa svetlijim.

Ako želite da osvežite dnevnu sobu bojenjem zidova u sivo, opredelite se za veoma svetlu nijansu ove boje. Da ne bi prostor izgledao mnogo taman koristite elemente koji će uneti svetlost, kao što su na primer, tabure, fotelja, stočić, slike i lampa u svetlijoj boji. Ako su zidovi tamnijih nijansi sive boje, kao što su tamnosiva i grafitne nijanse, potrebno je više bele boje da bi se postigla ravnoteža, a jedan zid okrečite u belo.

Blede, sjajne nijanse sive boje se dobro uklapaju u savremene enterijere i odlično će izgledati na zidovima kuhinja. Tamne, tople nijanse deluju sofisticirano, elegantno i mogu, takođe da budu dobar izbor u modernom enterijeru.

Svetle nijanse sive boje deluju sofisticirano i nežno, pa su dobar izbor za spavaće sobe.

Ako su zidovi sivi obezbedite dobru rasvetu da ne bi dobili "isprani" izgled zidova i održali svež izgled prostora. To znači i da bi bilo dobro strateški rasporediti različite izvore svetla, kao što su lusteri, podne, zidne i stone lampe.

Svi detalji u prostoriji mogu da se slažu sa sivom bojom zidova. Međutim, možete i sve podrediti sivim zidovima i detalje odabrati sa njima u skladu, kao što su komadi nameštaja, tepih, rasveta, ukrasi ili ukrasni jastuci.

 

Pročitano 3947 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Sivi zidovi - za sofisticiran izgled doma