Odštampajte ovu stranicu
Utorak, 17 Maj 2016 10:52

Vintage stil uređenja doma Istaknut

Vintage stil uređenja doma stvara topao ambijent koji podseća na stara vremena. Ovaj stil uređenja je idealan, posebno za one koji raspolažu ograničenom sumom novca. U ovom stilu možete da uredite ceo dom, samo jednu prostoriju ili ga samo unesete kroz detalje. Vintage detalji za dom unose posebnu atmosferu u svaki prostor doma, kako redizajnirani tako i oni koji su dobro očuvani i uklapaju se u svaki stil uređenja doma.

U enterijeru doma uređenom u vintage stilu se koriste crvena, bela i crna boja. Nežne pastelne boje poput ružičaste i plave, blede žute, mornarskoplave, trava zelene do pistači zelene stvaraju svetlu i prozračnu atmosferu.

Vintage stil karakterišu geometrijski i cvetni uzorci na tkaninama za tapaciranje fotelja, kauča ili sofa, zavesama, pokrivačima, ukrasnim jastucima, stolnjacima. Često se koriste dezeni sa prugama, tačkicama, kvadratićima ili mašnice.

Vintage detalji su originalni i unikatni komadi nameštaja, kao što su fotelja, ormar, stočić, komoda, radni sto iz tridesetih ili četrdesetih godina dvadesetog veka. Na primer, na vintage stočić možete da stavite šolje, čajnik i vazu sa motivom ruža koji je u to doba bio moderan. Stara fotografija uokvirena u vintage ramu i stare knjige na polici dopuniće ovaj prostor, koji može da postane i mali kutak u dnevnoj sobi za odmaranje i opuštanje uz čaj ili knjigu.

Ćilim sa jarkim šarama stvara prijatan, topao prostor u svakoj prostoriji u domu, čak i onoj uređenoj u modernom minimalističkom stilu.

Uz vintage detalje možete da osvežite kuhinju i unesete dašak prošlih vremena. Na otvorene police stavite boce za mleko, limene posude, tegle za pekmez i džem ili metalne kutije za čuvanje namirnica u vintage stilu. Možete da dodate i neku kuhinjsku krpu u boji i dezenu koji karakterišu ovaj stil ili vazu sa ružama i malu sliku sa retro motivom.

Vintage detalji, koji nose patina starih vremena mogu da budu zanimljiv akcenat u svakom enterijeru doma. To su na primer, detalji poput starog zidnog ogledala, fotoaparata, zidnog sata, gramofona ili telefona, mesingane stone lampe, starinskog stalka za kišobrane, slika sa starim ramovima, igračaka, pletenih košara.

 

Pročitano 3280 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 03 Juli 2020 10:08
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci