Artnit

Ponedeljak, 04 April 2016 11:01

Otirač - zabavna dobrodošlica Istaknut

Ulaz je prva slika svakog doma i ostavlja bitan estetski utisak na posetioce. Otirač ispred ulaznih vrata u dom je jedan od nužnih upotrebnih predmeta. Jedno američko istraživanje je ukazalo da se za godinu dana, bez otirača unese oko 18 kilograma prašine u dom. Otirač može da bude funkcionalan, a istovremeno zanimljiv detalj na ulazu u dom, jer dolazi u različitim veličinama obliku, teksturi i boji.

Otirač od drveta može da bude veoma dekorativan. Ako se njegova boja uskladi sa bojom ulaznih vrata stvoriće harmoničan izgled ulaza u dom. Način slaganja drvenih daščica ili paleta može biti u velikom broju varijanti i u raznim bojama. Otirač od tikovine na primer uneće elegantnu klasičnu notu u ulaz doma.

Otirač od poliester fibera upija tri litra tečnosti po metru kvadratnom i imaju elektrostatičko dejstvo. Najčešće se izrađuje od jakog vinila koji obezbeđuje dugotrajnost.

Otirači izrađeni od kokosovog vlakna ili poliamida su veoma otporni i laki za održavanje. Mogu da budu u raznim bojama, dezenima i oblicima.

Otirači sa četkama se izrađuju od najkvalitetnijih najlonskih vlakana, u više boja, ali i od drveta ili metala. Posebno su praktični u delu godine, kada napolju ima najviše prljavštine, blata ili snega.

Otirači od gume su pogodni za klizave površine i lako se čiste usisavačem ili pod jakim mlazom vode, a nakon pranja treba da se dobro osuše, da vlaga ne bi oštetila pod. Oblici ovih otirača mogu da budu raznovrsni, kao i boje ili tekstura.

Reciklirani otirač od aluminijuma sa zanimljivim filigranskim dizajnom u kalaj srebrnoj boji uneće notu elegancije na ulaz doma.

Kada se iz otirača izvuku niti, treba ga zameniti novim, jer slabije skida nečistoću sa obuće.

Pročitano 2570 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Otirač - zabavna dobrodošlica