Artnit

Ponedeljak, 15 Februar 2016 12:58

Zavese za velike prozore u domu Istaknut

Veliki prozori su impresivni u svakoj prostoriji doma. Njihovim dekorisanjem se i ovakav prozor običnog okvira može transformisati u prelepu fokusnu tačku svake prostorije, a pravim izborom zavese biće ne samo funkcionalan, već i vizuelno zanimljiv i istaknut elemenat u svakom enterijeru doma.

Tradicionalni izbor za velike prozore je draperija, koja na njima izgleda luksuzno, a posebno dobro se uklapa u klasičan stil uređenja i prostorije sa visokim plafonima. Za izraženiji vizuelni efekat izaberite draperije sa većim naborima. Dodavanjem zavesa i traka stvaraju se zanimljivi efekti. Ovakva draperija je elegantan izbor za velike prozore, ali nedostatak je što su obično teške i zahtevaju mnogo metara materijala.

Za klasičnu spavaću sobu, trpezariju ili dnevnu sobu sa velikim prozorima preporučuju se teške zavese od brokata ili somota. Ovakva zavesa sa zanimljivim dezenom ili resama, koja se koristi uz draperiju je takođe dobra ideja za ove prozore. Tamne i neprozirne zavese, kao i one sa zanimljivim dezenom živih boja su uvek dobar izbor za velike sobe sa velikim prozorima.

Rimske zavese, poznate po nazivu paketo zavese su zavese sa mehanizmom po vertikali sa šipkicama i jedan su od najlakših načina da se postigne luksuzan osećaj fine tkanine bez gomilanja draperija. One mogu da budu jednostavne i dobro se uklapaju u moderan stil uređenja svake prostorije u domu, a možete ih podići i spustiti i tako kontrolisati tok svetlosti. Za naglašeniji efekat, opredelite se za življe boje ovih zavesa ili boje u kontrastu sa detaljima, a ako želite da dodate osećaj dubine i učinite velike prozore zanimljivijim, možete da dodate i draperiju pored njih.

Roletne su uvek dobar izbor za velike prozore. Drvene žaluzine, sa druge strane, nisu pogodne zbog težine, a i teže se podižu.

Panel zavese su zavese, koje su postavljene u obliku vertikalnih panela koji se mogu klizati duž prozora. One su veoma funkcionalne u prostorijama koje imaju velike prozore i visoke plafone i uklapaju se u minimalistički stil uređenja enterijera.

 

Pročitano 4145 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 13 Avgust 2020 10:51

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Zavese za velike prozore u domu