Odštampajte ovu stranicu
Subota, 12 Decembar 2015 12:24

Sveće i svećnjaci - za svečanu atmosferu u domu Istaknut

Sveće i svećnjaci stvaraju toplu, prijatnu atmosferu u domu. Oni su važan elemenat dekoracije tokom cele godine, a posebno za vreme zimskih praznika, Nove godine i Božića. Sveće i svećnjaci se mogu naći u raznim oblicima, veličinama i bojama, mogu biti obične ili mirisne i veoma dekorativne.

U dnevnoj sobi svećama mogu da se ukrase komadi nameštaja, kao što su komode, stočići, vitrine i police. Mali aranžman sa svećama u boji u svećnjacima i zelenilom ili cvećem na stočiću uneće boju i stvoriće toplu atmosferu u dnevnoj sobi.

Sveće u svećnjacima zanimljivog oblika su veoma lep ukras na trpezarijskom stolu, jer unose svečanu notu i stvaraju toplu i romantičnu atmosferu.

Ukrasne sveće u zlatnoj, crvenoj ili beloj boji u neobičnim srebrnim svećnjacima i u kombinaciji sa novogodišnjim ukrasima mogu da budu lep dodatak svečanom prazničnom aražmanu sa plodovima ili voćem.

Mirišljave sveće se mogu naći u različitim bojama, oblicima i naravno mirisima. One su zanimljivi detalji u svakom prostoru doma, kako u modernom tako i u klasičnom ili rustičnom stilu uređenja. Tako na primer, ukrasne sveće sa mirisom bora uneće delić planinske atmosfere, a čokolade, voća, vanile ili cimeta delić tople domaće atmosfere. Takođe, mogu da se koriste razlilčita eterična ulja, kao i gorionici koji su dizajnirani zanimljivo, a koriste se kao svećnjaci za male sveće u metalnim ulošcima.

Pročitano 3044 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 20 Mart 2019 11:49
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci