Artnit

Sreda, 18 Novembar 2015 11:57

Ugaona garnitura u maloj dnevnoj sobi Istaknut

Iako ugaona garnitura može biti praktičan dodatak u gotovo svakom enterijeru doma, ovaj veliki komad nameštaja može izgledati zastrašujuće, ako ne i nemoguće u maloj sobi. Međutim, uz malo planiranja, možete lako prevazići ove izazove. Planirajte pažljivo njeno raspoređivanje i dekorisanje, i uklonite sve one suvišne detalje da bi izgledalo kao da je ugaona garnitura napravljena samo za Vašu malu sobu.

Ugaona garnitura neće da dominira u prostoru male dnevne sobe, ako se postavi uz zid, gde neće da blokira ulaz u sobu. Ako se stavi u ugao sobe, stvara se otvoren i manje ograničen prostor. Kada soba ima definisanu kao fokalnu tačku, prozor ili kamin, zadržite ugaonu garnituru u blizini, čime skrećete pažnju sa nje.

Svetle boje ukrasnih jastuka ili pokrivača na tamnim ugaonim garniturama učiniće da soba izgleda otvorenije. Omogućite da prirodno svetlo teče u sobi tako da ceo prostor izgleda veće i toplije. Velika ogledala na zidovima širom ugaone garniture mogu da reflektuju svetlost i stvaraju iluziju više prostora.

Iako ugaona garnitura može da bude fiksirana kao jedan veliki komad, verovatno može da se podeli na više komada sa različitim funkcijama. Neke ugaone garniture ne moraju da imaju gotove presvlake na strani koja ih povezuje sa drugim delovima ili da imaju naslon za ruke na jednoj strani.

Minimalistički stil je najbolji izbor za male sobe sa ugaonom garniturom. Generalno, sa velikim komadom u malom prostoru, treba da zadržite minimalan broj ukrasa i predmeta da bi prostor bio udoban i funkcionalan, a ne zauzet i skučen.

Pročitano 5067 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ugaona garnitura u maloj dnevnoj sobi