Artnit

Utorak, 11 Avgust 2015 11:31

Dekorisanje dnevne sobe biljkama i cvećem Istaknut

Sobne biljke su izuzetno prilagodljive i mogu se koristiti na različite načine, kako za eliminisanje štetnih materija iz vazduha i negativnih zračenja u domu, tako i za dekoraciju i uređenje dnevne sobe. I zato što ima toliko vrsti sobnih biljaka, mogućnosti su beskrajne. Koristite ih da dodate boju i teksturu u dnevnu sobu, da stvorite svežu i prijatnu atmosferu u dnevnoj sobi, ili jednostavno kao akcente u prostoru.

Izaberite sobne biljke koje odgovaraju veličini dnevne sobe, ali i stilu uređenja i šemi boja. Postoji mnogo vrsta koje možete izabrati i sve što treba da uradite je da pronađete pravu.

Možete da birate između terakota saksija, keramičkih ili plastičnih. Njihove boje treba da budu usklađene sa paletom boja u dnevnoj sobi. Ali, bez obzira na izbor, one treba da budu takve da biljke mogu da napreduju, da imaju rupe za drenažu i dovoljno prostora za koren.

Jedna lepa sobna biljka može postati divna fokalna tačka, savršen dodatak garniture za sedenje ili ukras ugla u dnevnoj sobi. To bi trebalo da bude velika biljka. Možete da je stavite u ugao kako bi iskoristili maksimalno prostor. Uverite se da u prostoru ima dosta svetlosti, dobar izbor je mesto pored prozora.

Podovi su najčešći izbor za stavljanje sobnih biljaka u dnevnoj sobi. Možete da ih stavite i na mali sto ili komodu u uglu. Da biste izbegli prljanje stola od prljavštine i zemlje možete da stavite ploču ili podmetač ispod saksije.

Svaka dnevna soba ima ugao. Da biste povećali prostor, koristite ugaone police. Ukrasite ih svežim sobnim biljkama ili cvećem i koristite za čuvanje knjiga i ukrasa. To će učiniti dnevnu sobu prijatnijom i svežijom.

Puzavica ili druga viseća sobna biljka može da unese boju u prostor dnevne sobe. Istovremeno je uvek zanimljiv detalj, bilo na plafonu, zidu, polici ili komodi u dnevnoj sobi.

Nekoliko saksija sa sobnim biljkama ili cvećem na stolu u dnevnoj sobi su uvek interesantan detalj, koji će uneti svežinu, ali i malo zelenila i boja.

Pročitano 5474 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 14 Novembar 2019 11:51

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe biljkama i cvećem