Artnit

Četvrtak, 11 Juni 2015 11:21

Uređenje enterijera doma crno-belom kombinacijom boja Istaknut

U uređenju enterijera doma crno-bela je jedna od najpopularnijih kombinacija. Ova klasična kombinacija boja čini svaki prostor, od dnevne i spavaće sobe, trpezarije, kuhinje pa do kupatila i hodnika sofisticiranim i elegantnim. Može da bude osnovna tema u uređenju doma, dobro se uklapa i sa detaljima drugih boja, a pogodna je za sve stilove uređenja od klasičnih do modernih. Ona boja koja preovladava daje poseban pečat atmosferi: ako je to crna, prostor će odisati dinamičnošću i upečatljivošću, dok će bela uneti svežinu.

Crno-beli pod je dobro mesto za početak ukrašavanja kombinacijom crne i bele boje. Dobar izbor su crne mermerne pločice sa visokim belim lajsnama, bele keramičke pločice sa crnim okvirom, vinil ploče postavljene u naizmeničnim crno-belim kvadratima, ili crne sa belim graničnim šarama. Crno-beli podovi će svakoj kuhinji dati klasičan izgled.

Crni podovi stvaraju elegantan kontrast sa belim zidovima i drvenim nameštajem. Dnevna soba postaje prostrana i svetlija ako ima bele zidove, lakirane drvene crne podove, mali beli tepih i elegantan beli nameštaj. Suptilni i šareni detalji, poput ukrasnih jastuka i vaze sa cvećem uneće živost.

U dnevnoj sobi će beli zidovi i nameštaj u crno-beloj kombinaciji naglasiti teksturu parketa koji vizuelno unosi toplinu u prostor.

Tradicionalno tapete mogu da daju svež i moderan izgled zidu. Crno-bele tapete na belom zidu bilo kog dela doma, pa i većeg hodnika postaće neobičan detalj.

Crni zidovi u domu stvaraju osoben efekat u svakom prostoru. Zidovi ili samo jedan zid biće vizuelno efektni, ako soba ima visoku tavanicu i mnogo prirodnog svetla.

Crno-bele pruge su klasične i mogu brzo da učine zanimljivim svaki beli zid. Dodajte jednostavne ukrase ili umetničke slike da bi stvorili osoben vizuelni efekat.

Ako ne želite da koristite samo crnu i belu boju, dodajte boje poput žute, ružičaste, crvene, ljubičaste za upečatljiv izgled, tako da crno-bela kombinacija i dalje bude istaknuta osnova u prostoru.

Pročitano 5262 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 12 Novembar 2019 11:47

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Uređenje enterijera doma crno-belom kombinacijom boja