Odštampajte ovu stranicu
Petak, 24 April 2015 10:59

Posteljina u spavaćoj sobi Istaknut

Način ukrašavanja kreveta ima veliki uticaj na izgled spavaće sobe. Zato je izbor posteljine, kao što su jastuci, jastučnice, pokrivači, čaršavi, jorgani i jorganske navlake veoma bitan. Posteljine za krevet mogu da budu u raznim dezenima, bojama, sa različitim šarama, izrađene u različitim materijalima i tkaninama. Kombinacija dezena i uzoraka sa raznovrsnim spektrom materijala i tkanina posteljina pruža velike mogućnosti za uređenje spavaće sobe i stvaranje osećaja topline i komfora.

Za čist, savremen izgled spavaće sobe izaberite posteljinu koja je u skladu sa pravim linijama i savremenim stilom nameštaja. Ograničite dezene na dva šarena i jedan jednobojan. Na primer, šareni pamučni čaršav i jastučnice postavljaju osnovu, a sive i bele šare jorgana i jastučnica unose svetlost u sobu. Par čvrstih jednobojnih jastuka, slične boje kao neke pruge na čaršavu naglasiće boju posteljine.

Posteljina jarkih boja je jednostavan način da se unese boja i tekstura u spavaću sobu. Na primer boje mandarine i plave stvoriće vedro raspoloženje pored tradicionalnog tapeta i uzglavlja kreveta. Raznovrsne nijanse plave boje, stvaraju dominantnu temu, a narandžasta boja akcente. Mešavina dezena i tekstura doprinosi stvaranju živahne atmosfere. Vedrinu u spavaću sobu uneće jarke boje i zanimljivi dezeni. Jastučnice sa cvetnim dezenom ili prugasti prekrivač i posteljina sa manjim ili većim cvetovima i prugama u komplementarnim bojama, na jorganu, čaršavu, jastučnicama oživeće prostor.

Kombinacija boja ili dezena posteljine i zavesa i draperija unosi elegantnu notu u spavaću sobu. Razne nijanse plave ili tirkizne boje na primer dodaće i mirnu atmosferu.

Skladna kombinacija boja zidova, posteljine i tepiha stvoriće uvek harmoničnu i udobnu atmosferu u spavaćoj sobi. Različite nijanse ljubičaste ili violet boje uneće i notu glamura u prostor.

U spavaćoj sobi u kojoj dominiraju svetlije boje na zidovima ili je okvir kreveta svetlije boje, posteljina tamnijih boja je uvek dobar izbor.

Bela posteljina može da bude elegantan detalj u spavaćoj sobi. Posebno je elegantna kada se kombinuje sa tamnijim detaljima u sobi. Bela boja će vizuelno stvoriti veći, ali i svež i čist prostor.

Pročitano 3613 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 30 Oktobar 2019 11:28
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci