Artnit

Sreda, 01 April 2015 11:31

Lavabo u kupatilu Istaknut

Lavabo ili umivaonik je sastavni deo sanitarija koje se ugrađuju u kupatilo i treba pre svega da bude praktičan. Izborom pravog lavaboa koji se uklapa sa stilom uređenja kupatila može da se stvori moderan, atraktivan ili sofisticiran izgled kupatila. Danas postoji neobična raznolikost dizajna i stilova lavaboa, kao i materijala od kojih su izrađeni.

Lavaboi se izrađuju u raznim veličinama, oblicima i bojama, i od raznih materijala od stakla, jake plastike, keramike, mermera, drveta, inoksa. Ukrašavaju se raznobojnim kamenčićima, školjkama, sitnim kristalima koji u mraku nalikuju na vodu na mesečini. Na njima mogu da budu i neki motivi ili šare, kao što su na primer cveće, kriva linija, pege.

Lavabo od drveta je uvek dobar izbor za klasični stil uređenja kupatila. Ovakav lavabo stvara prirodan izgled kupatila, ali i prijatnu atmosferu.

Pored klasičnih keramičkih lavaboa sa porcelanskom glazurom, sve češće se u kupatila ugrađuju stakleni lavaboi, koji mogu da budu prozirni, peskirani, ili u raznim bojama. Ovaj zanimljiv lavabo dodaće lepotu i eleganciju, kao i svežinu u svaki dekor kupatila.

Pored standardnih kvadratnih i kružnih oblika postoje i neobični oblici lavaboa. Danas su popularni lavaboi koji imaju oblik sličan činiji. Oni nisu preveliki, a u kupatilu izgledaju elegantno i luksuzno.

Lavabo zakačen na zid je klasično rešenje za kupatilo. Ovaj lavabo može da se postavi na zid na visinu koja Vam odgovara. Velike zidne pločice su zanimljiv okvir za lavabo, a pravougaona ogledala će dodati notu elegancije u prostor.

Kupatilski ormarići koji imaju ugrađen lavabo su veoma praktični. Lavaboi mogu da se postave direktno na ploču, delimično ili potpuno ukopaju u gornju ploču ormarića. U ovaj veoma praktičan ormarić mogu da se stave mnoge sitnice, ugrade police za odlaganje hemije ili korpa za veš, sakrije sifon lavaboa.

Lavabo može da ima bazu, koja mu omogućava da stoji samostalno u bilo kom delu kupatila. Postavljen na sredinu velikog kupatila postaće fokusna tačka i dodaće čist i svež izgled.

Ako je kupatilo veoma malo može da se postavi i ugaoni lavabo. Ovaj lavabo koji je posebno oblikovan za postavljanje u uglu kupatila je jedinstven detalj.

Dublji lavabo može da se koristi za potapanje i ručno pranje odeće, ili bilo koji posao koji zahteva veće čišćenje.

Pročitano 5343 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 08 Mart 2019 11:54

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Lavabo u kupatilu