Artnit

Četvrtak, 07 Avgust 2014 13:27

Bež boja - za opuštajući i udoban ambijent Istaknut

Bež boja je neutralna, mirna i opuštajuća. Ona nosi nešto od čistoće, mekoće i svežine bele boje, ali nudi i toplinu braon boje. Često se smatra za monotonu i običnu boju, ali može da izgleda sjajno u enterijeru doma ako se kombinuje sa drugim bojama. Lako se kombinuje sa različitim vrstama i bojama nameštaja i dobro se uklapa u različite stilove uređenja doma.

U enterijeru doma bež boja deluje prirodno i jednostavno i često se koristi kao savršena pozadina. Topli bež zidovi mogu da budu savršena pozadina za raznovrsne teksture kao što su na primer tapiserije, ali i za umetničke slike. Za zanimljivu pozadinu zidove sobe možete obojiti na bež i bele pruge, ako se odlučite za svetlije bež nijanse kao pozadinu stvorićete osunčan i udoban ambijent.

Detalji bež boje mogu da budu zanimljivi akcenti u pojedinim delovima u enterijeru doma.

Soba u bež boji izgleda prirodno, udobno i prostranije. Mnoge vrste drveta su u svetlobraon ili bež boji.

Različite nijanse bež boje, od veoma svetle krem do tamnodrap dodaju vazdušast i miran osećaj u sobi. To čini da se osećate kao da hodate u sobi napravljenoj od kašmira.

Ako se koristi previše bež boje enterijer može da izgleda skromno i suviše monotono. Zato dodajte različite teksture, makar malo druge boje ili dezene kao akcente da bi oživeli prostor.

Bež boja odgovara svakoj prostoriji u domu. Njena harmonična kompatabilnost sa drugim bojama pruža brojne mogućnosti kombinovanja, a njena percepcija zavisiće od boja koje se koriste sa njom.

Bež je savršena osnova za druge boje. Stvara klasične skladne kombinacije sa bojama, kao što su na primer bela, braon, zelena, tamnocrvena, terakota ili ružičasta.

Ako volite neobične kombinacije boja kombinujte bež boju sa ljubičastom, bogatim nijansama plave, jarkocrvenom ili čak crnom bojom. Topla tamnobež sa azurnom bojom, koje simbolišu pesak i more su na primer zanimljiva kombinacija za spavaću sobu.

Bež boja simboliše jednostavnost i eleganciju i omiljena je boja tradicionalnog stila uređenja doma.

Zanimljiv izbor za minimalistički uređen dom može da bude bež boja. Na primer, svetla bež boja je odlična alternativa za svetle bele moderne enterijere, posebno za zidove u velikoj sobi, jer unosi malo topline.

Pročitano 4226 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 04 Oktobar 2019 11:17

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Bež boja - za opuštajući i udoban ambijent