Artnit

Četvrtak, 26 Juni 2014 13:29

Otvorene police u kuhinji Istaknut

U uređenju kuhinje otvorene police su moderna i praktična alternativa visećim elementima, ali i neizostavni detalji u rustičnom stilu uređenja. Osim što su veoma praktične, jer se na njih mogu staviti šolje, čaše, džezve, tanjiri, posuđe, začini, one mogu da postanu i najzanimljiviji elementi kuhinje.

Otvorene police se mogu nabaviti po relativno niskoj ceni, a možete i sami da ih napravite od drveta, medijapana, univera. Boja, oblik i materijal se usklađuje sa donjim kuhinjskim elementima, a kontrast ili kombinacija različitih stilova stvaraju neobičan izgled polica. Uz finu kombinaciju svetlog univera i obične medijapan ploče sa dezenom plute, možete da stvorite atmosferu rustične kuhinje.

Otvorene police mogu da se stave direktno na zid, ili da se nabavi samostojeća jedinica sa otvorenim policama. Jednostavna polica na koju se stavljaju predmeti koji se svakodnevno koriste može da bude lepa u svojoj jednostavnosti, a nije ni skupa.

Kombinujte odgovarajuće modularne police. Ove police su praktične, jer možete da ih postavite na način koji želite, što ih čini idealnim za male kuhinje ili delove zida. Takođe, za eklektičan efekat u kuhinji kombinujte različite veličine i završetke polica, drvo ili nerđajući čelik.

Možete da instalirate samo dve do tri police. Na njih stavite vaze, tanjire ili drugo omiljeno posuđe. Na taj način kuhinjski zid izgledaće svetlije i zanimljivije. Ostavite ipak i viseće elemente sa zatvorenim prostorom, gde možete da stavite ne tako lepe, ali veoma korisne stvari.

Dobar izbor, posebno za rustičnu kuhinju je stari kredenac sa koga su skinuta vratanca. Pošto ga dobro ošmirglate, možete da ga ofarbate bojom za drvo na bazi vode, koja se lako nanosi, brzo suši i nema jak miris. U donji zatvoren deo stavite predmete koji neće biti u prvom planu, kao što su šerpe, lonci, plastične posude, a na otvorene police stavite čaše, tanjire, šolje i razne ukrase.

Tri reda polica ispunjena lepim tanjirima, čašama i drugim sudovima vuče pogled na gore, što vizuelno povećava prostor kuhinje.

Između visećih elemenata kuhinje možete da ugradite ploče iznad sudopere, pored prozora. Ove jednostavne ploče, u boji visećih kuhinjskih elemenata koje spajaju mogu da budu otvorene police na koje ćete da stavite keramiku svetlih boja, kao što su razne manje posude, čaše, vaze, saksije, i prikažete ih stilski.

Možete da koristite samo otvorene police u kuhinji, koje će uneti notu elegancije. Međutim, veoma je teško da se održi sve čisto u takvoj kuhinji, ali ako se ipak umorite možete lako da dodate vrata na ove otvorene police.

Izaberite temu ili kolor šemu za otvorene police. To mogu da budu beli tanjiri, antički predmeti, ili šarene šoljice. Svi ovi predmeti ne moraju da budu potpuno isti. Otvorene police sa predmetima u beloj boji i nijansama krem boje u kombinaciji sa klasičnim kuhinjskim elementima uneće osećaj čistoće i svežine.

Možete da stavite na otvorene police razne predmete iz Vaše kuhinje ili ostatka doma. Kombinovanjem njihovih boja, tekstura i formi unećete malo varijacije i tako dobiti interesantne detalje na otvorenim policama.

Otvorena polica unosi boju u prostor kuhinje i naglašava predmete koji su stavljeni na nju. Tanjiri, čaše, činije, i razni ukrasi mogu da unesu raznovrsnost boja.

Pročitano 10034 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Otvorene police u kuhinji