Artnit

Nedelja, 13 April 2014 16:21

Saksije sa cvećem u eksterijeru doma Istaknut

Saksije su odlični detalji za unošenje stila i stvaranje ambijenta u eksterijeru doma. One mogu učiniti zanimljivijim i lepšim prostor vrta, dvorišta, terase ili balkona. Boje, oblici i teksture saksija, kao i cveća u njima pružaju mogućnosti za bezbroj kombinacija.

Za zanimljivo izlaganje saksija u prostoru, možete da kombinujete saksije različitih oblika, veličina, boja i tekstura. Ako grupišete saksije u istim ili sličnim nijansama boja, sa cvećem raznovrsnih boja prostor će izgledati dobro popunjeno, obilno i prijatno.

Korišćenje veličina saksija i sađenje biljaka u neparnim brojevima saksija stvara neobičan izgled prostora. Biljke u jednoj boji, na primer samo nijanse zelene boje stvaraju živ i prirodan prostor.

Za vedar izgled terase ili balkona dobar izbor su saksije u raznovrsnim jarkim bojama okačene o ogradu. Boje cveća dodaju završnu vedru notu.

Saksije sa biljkama ne moraju se držati samo na prozorima i balkonima. Ako imate dovoljno mesta, možete ih staviti i na drveni stočić, policu, merdevine ili klupicu. Da bi se dobio dinamičan prostor saksije mogu da budu dekorativne, a biljke raznolike.

Vertikalnu ravan u prostoru naglašavaju zidne žardinjere sa cvećem i rešetke o koje su okačene saksije.

Žardinjere, viseće korpe i saksije su dobar izbor za popunjavanje neuglednih ili praznih prostora. Dajte im interesantan izgled svakih nekoliko meseci sa sezonskim biljkama, kao što su na primer surfinije i zvončići.

Vertikalni vrt povećava prostor. Puzavice i cveće u saksijama zidu daju mediteranski izgled. Budite pažljivi prilikom zalivanja, jer zemlja može da oboji zid.

Prostor dobija mediteranski šarm sa skladnim rasporedom žardinjera i pergola. Raznovrsno cveće i lisnodekorativne biljke stvoriće prijatnu atmosferu.

Pročitano 4661 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 11 Avgust 2019 10:22

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Saksije sa cvećem u eksterijeru doma