Artnit

Nedelja, 23 Februar 2014 17:51

Spoj modernog i tradicionalnog u dnevnoj sobi Istaknut

Tradicionalna dnevna soba, sa klasičnim dizajniranim nameštajem, klasičnim zavesama i dominantnim toplim bojama može dobiti nov zanimljiv izgled unošenjem modernih elemenata. Uređenjem dnevne sobe, spajanjem tradicionalnih i modernih elemenata stvara se funkcionalan, udoban i estetski skladan prostor.

Moderna nota može da se unese u tradicionalnu dnevnu sobu sa malo elemenata. Na primer, tkaninom sa zebra printom koja pokriva klasičnu francusku stolicu, dok moderni stočić sa grafičkim linijama donosi zanimljiv kontrast u odnosu na klasičnu garnituru za sedenje u neutralnoj boji, kao što je drap ili bež.

Moderni elementi mogu da se unesu u tradicionalnu dnevnu sobu preko dizajnerskih oblika. Žičani naslon stolice i bele rešetkaste keramičke hoklice unose modernu notu koju savršeno dopunjuju klasični zlatni listići na stonoj lampi.

Tradicionalna dnevna soba dobija potpuno nov izgled unošenjem samo tri moderna elementa. To mogu da budu tepih sa geometrijskim oblicima, jarko obojeni tabure i raznobojna ili raznovrsna tekstura zidnih tapeta.

U dnevnoj sobi sa klasičnim tepihom i detaljima moderna umetnost stvara upečatljiv vizuelni efekat, naročito ako su nijanse tepiha u skladu sa bojama umetničke slike iznad kamina.

Dnevna soba dobija zanimljiv vizuelni izgled kada se spoje moderni i tradicionalni komadi nameštaja. Ugaona sofa je izrazito moderna, a moderan beli stočić je u skladu sa belim ormarićima i istovremeno stvara oštar kontrast sa komodom od punog tamnog drveta.

Ako se u tradicionalnu dnevnu sobu unese malo boje kroz detalje i stavi umetnička slika stvara se prijatan, intiman, a istovremeno neobičan ambijent.

Pročitano 3587 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 27 Januar 2019 12:10

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Spoj modernog i tradicionalnog u dnevnoj sobi