Artnit

Petak, 17 Januar 2014 16:29

Ideje za uređenje dnevne sobe sa braon sofom ili kaučom Istaknut

Braon sofe i kauči su poznati kao praktični, jer se manje prljaju, i posebno su dobar izbor za porodice sa malom decom. To je razlog zašto mnogi ljudi biraju braon sofu ili kauč, i oni postaju nezaobilazan trend u uređenju dnevne sobe. Međutim, za braon sofu i kauč se obično misli da su monotoni i bezlični. Uz nekoliko ideja i ovi delovi nameštaja postaju zanimljivi i moderni u svakoj dnevnoj sobi.

Tamnobraon sofa ili kauč neće dominirati u prostoru kada je okružena svetlijim elementima. Obojite zidove bledom neutralnom bojom. Izaberite umetničku sliku, ukrase, lampe ili stočić u svetlijim bojama da bi osvetlili prostor i uspostavili vizuelnu ravnotežu sa sofom ili kaučom. Izborom šarenih detalja, kao što su ukrasni jastuci veselih boja i raznovrsnih dezena ili umetnička slika sa cvetnim motivima unećete vedrinu u ovaj prostor. Vaza sa cvećem uneće prirodnu svežinu.

Osvetljenje u sobi učiniće da braon sofa ili kauč postane centralni fokus u dnevnoj sobi i stvoriće prijatan udoban ambijent. Dve lampe oko njega naglašavaju ovaj komad nameštaja.

Braon boja je neutralna boja i slaže se dobro sa drvetom i toplim tonovima boja. Izaberite nijanse jesenjih boja, kao što je tamnocrvena, senf žuta, prigušena narandžasta i uskladite ih sa braon sofom ili kaučom.

Stolice mogu da budu interesantan akcenat u dnevnoj sobi ako imaju nijanse postojeće tamne sofe ili kauča. Da bi se olakšala vizuelna težina tamnijeg nameštaja sofa ili kauč se mogu pokriti ukrasnim jastucima svetlih ili intenzivnih boja.

Uz braon sofu ili kauč u dnevnoj sobi tamniji detalji, kao što su vaze, statue, keramika ili umetnička slika pojačavaju efekte braon boje i dodaju elegantnu notu. Dodavanjem svetlih tepiha dnevna soba će postati toplija.

Šare u prostoru stvaraju razigranu atmosferu. Unesite šare u prostor dnevne sobe sa draperijama, zavesama, stolicama sa prugama ili šarenim ukrasnim jastucima. Oni će oživeti braon sofu ili kauč.

Dodajte životinjske printove ili krzno u dnevnu sobu sa braon sofom ili kaučom. Tepisi sa ovakvim printovima, neobičnih linija i šara će zanimljivo dopuniti kožnu sofu ili kauč.

Kombinujte metal i različite teksture drveta da kreirate neobičan stil uređenja dnevne sobe, i stvorite upečatljive vizuelne efekte.

Unošenjem zelene boje braon sofa ili kauč oživljava, a dnevna soba postaje malo zeleno mesto za odmaranje. Uvek su dobar izbor sobne biljke, vaza sa cvećem, ali i art printovi sa prirodnim motivima mogu da ožive prostor.

Pročitano 10381 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 20 Avgust 2015 12:15

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za uređenje dnevne sobe sa braon sofom ili kaučom