Artnit

Utorak, 05 Novembar 2013 17:39

Bundeva - jesenja dekoracija Istaknut

Bundeve neobičnih boja, šara i oblika, u različitim veličinama, same ili u kombinaciji sa svežim cvećem, svećama, voćem ili nekim drugim detaljima mogu da ulepšaju svaki prostor u enterijeru i eksterijeru doma.

Kamin ili komoda se može ukrasiti bundevama različitih boja, veličina i oblika.

Bundeve su zanimljiv detalj na komodi u dnevnoj sobi ili na trpezarijskom stolu. Različite veličine, boje, oblici bundeva u jednostavnoj posudi postaju zanimljiv akcenat u enterijeru.

Elegantan ili svečan izgled stola u trpezariji stvaraju kombinacije velikih bundeva sa suvim lišćem u zanimljivoj visokoj vazi. Male bundeve različitih oblika i boja dopunjuju ovaj zanimljiv vizuelni efekat u prostoru.

Na prazničnom stolu velike bundeve uvek mogu da se pretvore u pomoćnu radnu površinu na koju se stavljaju poslužavnici sa hranom.

Bundeva je interesantan detalj na svakom stolu. Bele bundeve okružene nekom puzavicom su veoma elegantan detalj na stočiću u dnevnoj sobi bele boje.

Izdubljene bundeve mogu da se drže na suvom i hladnom vremenu od jedne do dve nedelje. Unutrašnjost bundeve treba temeljno da se izvadi i očisti kašikom tako da zid bundeve ima debljinu od 2 do 3 cm.

Unutar bundeve može da se stavi sveća i tako dobije zanimljiva lampa. Ceo prostor u kome se ona nalazi odisaće tajanstvenošću i svečanom atmosferom.

Bundeva kao korpa je osoben detalj na stolu. U izdubljenu bundevu može da se stavi suvo cveće, grančice. Oko bundeve stavljeno sveže voće i suvi listovi stvaraju jesenji aranžman.

Obojene ili dekorativne sličice zalepljene na bundeve stvaraju zanimljive vizuelne efekte. Blago zalepljene trake kukuruza na bundevu postaju neobičan rustičan detalj u svakom prostoru.

Najjednostavniji način da se bundeve ukrase je da se oboje cele ili samo delovi autolakom, crnim sprejem ili vodenim bojama, tako da se dobija jedna hrapava šara. U bundevu mogu da se urežu i razne šare, a da se pri tom ne izdubi. Ovo malo umetničko delo duže traje.

Bundeva se lako buši i može da se ukrašava broševima, nitnama, čiodama. Ovi ukrasi mogu da se ređaju sa varijacijama u rasporedu, veličini, boji, oblicima. Suve grane, ili neke puzavice se mogu ubadati u bundevu i napraviti venac oko nje. Bundeva se može ukrasiti i perlama, suvim cvećem ili plodovima.

Bundeve različitih veličina, boja i oblika, obojene ili izdubljene su upečatljiv ukras na polici.

Ispred ulaznih vrata može se staviti jedna ili nekoliko velikih bundeva i velika saksija sa raznobojnim hrizantemama ili suvim lišćem. Na taj način se stvara srdačna atmosfera dobrodošlice.

Pročitano 8617 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 09 Januar 2019 13:03

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Bundeva - jesenja dekoracija