Artnit

Subota, 19 Oktobar 2013 18:54

Tabure u dnevnoj sobi Istaknut

U savremenom enterijeru doma dnevna soba je često omiljeno mesto za druženje i odmaranje. Tabure je komad nameštaja koji može da unese boju, teksturu, oblik i funkciju u dnevnu sobu. Uz malo mašte i kreativnosti jedan ili više taburea mogu da stvore poseban vizuelni efekat i da povežu dizajnerske elemente u dnevnoj sobi na upečatljiv način.

Za tradicionalni, klasični stil uređenja dnevne sobe boja taburea treba da bude usklađena sa bojom zidova, umetničkom slikom ili nameštajem i da dopunjuje njegov dizajn.

Tabure može da "razbije" monotoniju monohromatske sobe ako je u komplementarnim bojama. Boja i tekstura taburea u kontrastu sa nameštajem daje dnevnoj sobi osobenost. Tabure može da postane sjajan akcenat i u dnevnoj sobi sa elektičkim stilom uređenja.

Tabure može da bude fokalna tačka dnevne sobe i da definiše prostor. Posebno je dobar izbor tabure većih dimenzija.

Taburei mogu da budu od različitog materijala, drveta, plastike, a najčešće su presvučeni tekstilom ili kožom. Taburei presvučeni tkaninama sa resama mogu da izgledaju neobavezno u rustičnoj dnevnoj sobi, dok oni presvučeni bogatom tkaninom izgledaju ekstravagantno i luksuzno u dnevnoj sobi sa stilskim nameštajem. Za moderan minimalistički stil uređenja dnevne sobe dobar su izbor taburei presvučeni kožom.

Oblici i geometrijske konfiguracije taburea mogu da stvore zanimljiv vizuelni efekat u prostoru. Taburei mogu da formiraju krug kada se stave zajedno, a kada su odvojeni mogu da naprave više jednakih mesta za sedenje. Od krugova do oblika spirale taburei mogu da postanu mesto za prijatan razgovor u dnevnoj sobi.

Taburei zauzimaju malo prostora i poslužiće kao stolice u svakom trenutku, što ih čini idealnim za manje dnevne sobe. Taburei sa točkićima ili klizačima su posebno praktični za pomeranje, a kada ne služe za sedenje mogu da se sklone ili dobiju drugu funkciju. Mogu i jednostavno da se stave uz zid i sa jastucima transformišu u udoban kauč za odmaranje.

Veliki meki tabure može da bude jedinstven stočić za dnevnu sobu. Na njega mogu da se stave šolje, čaše, knjige, novine ili drugi predmeti. Da bi se zaštitio tapacirung na tabure može da se postavi poslužavnik.

U skoro svakoj dnevnoj sobi postoji potreba za dodatnim mestom za odlaganje sitnih stvari, kao što su daljinski, knjige ili dečje igračke. Taburei sa šarkama na vrhu mogu da postanu veoma praktični za smeštanje stvari.

Tabure može da postane kućica za kućnog ljubimca. U njoj će se on osećati udobno i prijatno u dnevnoj sobi.

Pročitano 2634 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Tabure u dnevnoj sobi