Artnit

Četvrtak, 26 Septembar 2013 16:33

Tabure kao detalj u enterijeru doma Istaknut

Tabure ili tabouret je naziv za stolicu bez naslona. Ovaj komad nameštaja pruža velike funkcionalne mogućnosti, a može da bude i zanimljiv detalj i akcenat u enterijeru doma, posebno dnevnih i spavaćih soba. Tabure ne mora da se uklopi u stil uređenja enterijera doma i može da postane osoben detalj, a pošto je nizak nikada ne može da postane suvišan u prostoru.

Tabure se najčešće koristi za sedenje kao samostalan elemenat ili kao dopuna fotelji, odnosno oslonac za noge. Tabure međutim, može da postane puno više od obične stolice. Različite veličine, boje i oblici taburea pružaju mogućnosti za stvaranje zanimljivih kombinacija u prostoru. Njegov dizajn može da bude polazna tačka kod uređenja prostora.

Tabure je idealan komad nameštaja za male prostore, jer funkcionalno može da zameni drugi nameštaj. On može da postane mesto za odlaganje manjih stvari, dodatno mesto za sedenje za stolom ili produžetak fotelje za udobnije sedenje.

Tabure može da postane zanimljiv stočić za kafu ili mesto za odlaganje čaše, knjige, novine. Na njega uvek može da se stavi manja sobna biljka, vaza sa cvećem ili neki interesantan ukras.

Za veće prostore uglavnom se koriste taburei većih dimenzija i kvadratnog oblika, koji se često postavljaju u sredinu prostorije. Poslednjih godina sastavni deo minimalističkih garnitura za sedenje je tabure, jednostavnog kvadratnog oblika.

Pročitano 1814 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 27 Juni 2019 10:40

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Tabure kao detalj u enterijeru doma