Artnit

Utorak, 06 Novembar 2012 20:27

Kratak vodič za uređenje doma Istaknut

Uvek kupujte najbolje u okviru Vaših finansijskih mogućnosti. Ako na primer pronađete komad nameštaja koji je u okviru Vaših finansijskih mogućnosti, ali je lošeg kvaliteta ne kupujte ga. Imajte u vidu da je to investicija i da verovatno ne želite, a možda i ne možete da menjate stvari svake godine i zato se uvek opredelite za kvalitet.

Rasporedite budžet na određene delove. Planiranje će Vam olakšati uređenje doma i izbeći čete nepotrebne suvišne troškove i nerviranje.

Napravite rezervni budžet za iznenadne, neplanirane troškove. Mogu se pojaviti na primer, problemi sa instalacijama, što bi zahtevalo i veće troškove od planiranih.

Skicirajte i izmerite prostor koji želite da uređujete. Tako ćete izbeći suvišne kupovine ili bespotrebno pomeranje nameštaja.

Odredite način života koji vodite Vi i Vaša porodica. Vaš način života će bitno odrediti i način uređenja doma. Da li se mnogo družite? Da li često izlazite? Da li ćete koristiti na primer, deo prostora za rad ili za prijem, zabave?

Odredite boje za Vaš dom. Sakupljajte uzorke materijala i boja. Upoređujte ih sa nameštajem kako bi odredili svoju kolor šemu.

Kupujte na rasprodajama, akcijama kad god to možete. Iskoristite povoljnije kupovine, kako bi uštedeli i mogli da uložite na primer, u neki novi detalj za dom.

Nađite kompromis u uređenju doma. Obično postoji dvoje koji žele da urede dom, ali nastaje problem ako oni imaju potpuno različite ideje o uređenju doma Ako žena na primer, voli moderan stil, minimalistički, a muškarac klasičan, antički, morate naći kompromis. A to znači, da možete pomešati oba stila i dobiti sasvim nov. To se zove elektizam.

Tražite ideje i inspiraciju u časopisima, knjigama, na sajtovima. Sakupljajte uzorke materijala, uzorke boja i zanimljive slike. Kada idete u kupovinu možete ih poneti. Biće Vam lakše kada birate delove nameštaja, razne detalje i slažete boje i materijale.

Kupujte antičke delove ili stare komade nameštaja. Oni su bolje izrađeni, uglavnom veoma kvalitetni i prenose se generacijama.

Koristite detalje u uređenju doma. Vaze, slike, lampe, sobne biljke, ogledala i drugi ukrasi mogu da kreiraju zanimljiv izgled doma. Ovi detalji pružaju najviše mogućnosti za Vašu kreativnost.

Ne sledite slepo modne trendove. Ako baš želite, unesite neki modni detalj, na primer komad nameštaja ili vazu, ogledalo.

Ne dozvolite bilo kome da utiče na Vas. Ni prodavac, ni lepa slika iz časopisa ne treba da utiču na Vas da izaberete materijal ili boju ako Vam se uopšte ne sviđaju.

Izaberite pravi nameštaj. Nameštaj uvek treba da bude funkcionalan, kvalitetan, estetski oblikovan.

Izdvojite vreme za donošenje odluka. Rezultat će biti bolji ako dobro razmislite dok uređujete dom. Ni Rim nije sagrađen za jedan dan.

Pročitano 2045 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 06 Novembar 2012 21:27

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kratak vodič za uređenje doma