Artnit

Utorak, 13 Avgust 2013 17:06

Radni kutak u domu Istaknut

Radna soba je mesto za učenje i rad. Međutim, često postoji manjak prostora u domu za samostalnu radnu sobu, pa se ona ponekad nalazi u sklopu dnevne ili spavaće sobe. Radni kutak je neophodan za koncentraciju i stvaranje radnog elana. Njegovim uređenjem stvara se funkcionalni i estetski oblikovan prostor u enterijeru doma.

Radni kutak može da bude u okviru dnevne sobe. U jednom delu dnevne sobe može da se stavi radni sto, na primer sto u retro stilu sa jednom stolicom. Sve treba da bude čisto, uredno i organizovano, ili će ostatak sobe izgledati neuredno.

Jedan deo u dnevnoj sobi može da se pretvori u radni kutak. Starinski sto i stolica, moderno dizajnirana stona lampa, laptop i sitnice mogu da stvore radni ambijent. Istovremeno uz dodatak slika na zidu dobija se i zanimljiva vizuelna celina u dnevnoj sobi.

Radni kutak u beloj boji stvara svetao i čist prostor. Na otvorenim policama iznad radnog stola mogu da se čuvaju datoteka i papiri, kao i drugi materijali neophodni za rad. Beli radni sto sa udobnom modernom radnom stolicom se može postaviti pored prozora, da bi prostor dobio više prirodne svetlosti. Bela komoda se dobro uklapa uz ovaj nameštaj, a veoma je funkcionalna. Mali globus i slika dopunjuju ovaj zanimljiv svetao radni kutak.

Police za knjige ugrađene u udubljenje zida su idealno rešenje za malu biblioteku, zato što zauzimaju minimalan prostor u sobi. Ako se radni sto postavi ispred prozora mnogo prirodnog svetla osvetliće, ali i ulepšati radni kutak.

Interesantan radni kutak se stvara kombinovanjem crne i bele boje. Sto bele boje ima zanimljiv oblik. Crna traka pričvršćena na zid stvara poseban vizuelni utisak i na nju se mogu staviti fotografije i beleške. Mala komoda se može ukrasiti neobičnim crnim i belim komadima grnčarije.

Radni kutak koji sadrži retro elemente može postati osoben prostor. Retro plakati su jednostavan način da se unese stil u radni kutak. Kombinacija starinskog radnog stola sa modernom braon radnom stolicom i lampom stvara upečatljiv vizuelni miks starog i novog. Detalji poput, kalendara, globusa i gitare daju posebnu notu ovom radnom kutku.

Ako u domu ne postoji prostor ni za mali radni kutak, ipak uz malo kreativnosti i ideja može da se stvori neobičan funkcionalan radni kutak. Stari orman se može obojiti, a na njegove police i u fioke može da se stavi kompjuter, stona lampa i pribor i materijal za rad. Cveće ili neki drugi ukras ulepšaće ovaj prostor. Stolica, obojena u istu boju kao ormar može da se unosi po potrebi, kada se radi.

Pročitano 3048 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 01 Januar 2019 12:06

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Radni kutak u domu