Artnit

Subota, 13 Juli 2013 20:03

Boje u trpezariji Istaknut

Trpezarija je mesto okupljanja porodice i prijatelja za svakodnevne obroke, ali i za posebne prilike. Bez obzira na njenu formu ili dimenzije u njenom uređenju bitnu ulogu uvek ima boja. Pravi izbor boja učiniće njen prostor prijatnim i udobnim mestom, i daće osobenu notu enterijeru doma.

Tradicionalne trpezarije uključuju širok spektar neutralnih boja - braon, bež, krem, ljuske jajeta. One se često koriste, jer mogu da dopunjuju široku paletu boja. Ove boje stvaraju udobnu i prijatnu atmosferu u prostoru.

Crvena boja je jaka, a ipak stvara elegantan i prijatan prostor. Ona takođe, ističe sjaj kristala i srebra u prvi plan. Sofisticirano osvetljenje podiže nivo energije u trpezariji i podstiče ljude na razgovor. Crvena boja podstiče apetit, i zato su na primer stolovi u restoranima često crveni.

Svetlije nijanse žute boje stvaraju vedru, gostoljubivu i veselu atmosferu u trpezariji. Međutim, previše ove boje može da postigne sasvim suprotan efekat. Kombinacija sa belom bojom je uvek dobar izbor, jer osvetljava trpezariju.

Narandžasta boja donosi energiju i entuzijazam, ali i povećava apetit. Suptilne nijanse narandžaste boje za zidove stvaraju prijatan i gostoljubiv izgled trpezarije. Uz dodatak drvenog nameštaja i nekih detalja inspirisanih prirodom naglašava se njen gostoljubiv izgled.

Zlatna boja daje elegantan i luksuzan izgled trpezariji u starinskom stilu. Ona unosi osobenu atmosferu u njen prostor.

Za trpezariju su najbolji svetliji tonovi plave boje jer stvaraju dobro raspoloženje, za razliku od tamnoplave boje koja stvara osećaj tuge. Ova boja stvara i osećaj sitosti. Kombinacija bele i plave boje čini da trpezarija izgleda hladno i mirno.

Zelena boja prija očima i daje osećaj udobnosti. Kada se koristi u trpezariji stvara mirnu, prirodnu i opuštajuću atmosferu.

Nijanse ljubičaste boje su često prisutne u modernim trpezarijama. One uvek stvaraju elegantnu sofisticiranu atmosferu. Mogu da se koriste kao dominantna boja za zidove ili nameštaj, ali i kao akcenat.

Sofisticirana siva boja daje tradicionalni dodir modernoj trpezariji. Ona naglašava detalje u trpezariji koji su od svetlucavog srebra, zlata ili kristala.

Uredan i čist prostor u trpezariji se stvara korišćenjem bele boje za zidove, nameštaj ili detalje. Dodavanjem malo boje izbegava se monoton izgled. Uvek je zanimljiva kombinacija bele i crne boje koja stvara elegantan i svež prostor u trpezariji.

Pročitano 8310 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje u trpezariji