Artnit

Utorak, 30 Oktobar 2012 20:03

Kombinacije zelene boje sa drugim bojama - dodir prirode u domu Istaknut

Zelena boja se slaže sa skoro svim bojama. Kombinacije zelene boje sa drugim bojama mogu u enterijeru doma da kreiraju harmoničan i prirodan ambijent.

Kombinacija zelene i bele boje je sveža, svetla i laka za oči. Posebno kombinacija svetlozelene i bele boje izgleda sveže i čisto u dečjoj sobi.

Kombinacija zelene i braon boje podseća na prirodu i na zemlju. Zelena boja se odlično slaže sa svim nijansama boje drveta. Kada se kombinuju različite nijanse zelene boje sa različitim nijansama braon boje dobija se topla i prijatna atmosfera. Ova kombinacija boja se često koristi u uređenju doma, a naročito je dobra za trpezarije i kuhinje.

Zelena i plava boja daju divnu kombinaciju, ali samo kada se koriste njihove nežne nijanse. Tada zaista unose prirodu u dom i osećaj mira i harmonije. Ova kombinacija boja je posebno skladna u dnevnoj sobi i u kupatilu. U dnevnoj sobi, kao i u kupatilu može dati ugodan osećaj prirodne svežine.

Kombinacija zelene i crvene boje je uvek zanimljiva i dodaje vedru notu u prostor. Ali, ne preporučuje se dodavanje mnogo crvene boje jer prostor može izgledati uvek isuviše svečano, kao da je stalno Nova godina.

Kombinacija zelene i crne boje je moderna, sofisticirana i elegantna. Naročito je dobar izbor za muške sobe.

Zelena i žuta boja je mladalačka i živa kombinacija. Limun žuta i lipa žuta uvek su harmonične sa zelenom bojom. Ova kombinacija posebno stvara razigranu i radosnu atmosferu u dečjoj sobi.

Pročitano 8276 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 20 Juni 2017 13:43

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije zelene boje sa drugim bojama - dodir prirode u domu