Odštampajte ovu stranicu
Utorak, 30 Oktobar 2012 12:09

Kombinacije narandžaste boje sa drugim bojama - za osećaj topline u domu Istaknut

Narandžasta boja je popularna boja za dizajn enterijera doma. Ona je aktivna i interesantna i dobro se slaže sa mnogim bojama. Da bi se uređenjem doma stvorila toplina i udobnost narandžasta boja se kombinuje sa drugim bojama.

Narandžasta boja sa žutom i crvenom bojom stvara interesantne vatrene šeme koje dodaju dubinu njenim dekoracijama i teksturama i stvaraju intiman ambijent. Kombinovanjem različitih nijansi ovih boja dobija se uvek zanimljiv enterijer.

Narandžasta u kombinaciji sa plavom bojom se koristi često u modernom dizajnu enterijera doma. To su komplementane boje, ali kada se kombinuju stvaraju jedinstven, skladan izgled enterijera. To je sjajna kombinacija posebno za dnevnu sobu i dečju sobu.

Kombinacija narandžaste i bele boje stvara osećaj svežine u enterijeru. Narandžasta boja unosi toplotu i razigranost u prostor, dok ga bela boja osvetljava.

Kombinacija narandžaste i ljubičaste boje je neobična i može biti vrlo elegantna i sofisticirana, ali i atraktivna. Kombinacija posebno skladnih nijansi ovih boja, stvara suptilnu, intimnu, prijatnu atmosferu. Uz malo detalja bele boje dobićete i svetao prostor.

Kombinacija narandžaste i braon boje stvara uvek prijatnu atmosferu. Možete je koristiti u spavaćoj sobi, trpezariji ili dnevnoj sobi. Narandžasta boja pokrivača, ali i detalji narandžaste boje kao što su ukrasni jastuci, ram za slike dodaju toplinu i sofisticiranost tamnobraon nameštaju.

Kombinacija narandžaste i zelene boje je posebno interesantna za moderno kupatilo. Narandžasta boja unosi toplinu, a zelena boja stvara osećaj prirodne svežine. Uz malo bele boje dobićete zaista izgled svetlog i čistog kupatila.

Kombinacija narandžaste i sive boje je veoma moderna. Posebno je interesantna kombinacija za dnevne sobe. Narandžasta boja razbija monotoniju sive boje i dodaje toplinu i energiju u ambijent. Siva boja daje eleganciju i unosi harmoniju.

Kombinacija narandžaste i crne boje je smela i moderna i čest je izbor u savremenom uređenju doma. Ova kombinacija dve snažne boje kreira egzotičan, topao, misteriozan i čak umirujući ambijent. Magija dolazi od nijansi narandžaste boje koje deluju opuštajuće i čine taj prostor vizuelno zanimljivim.

Pročitano 33675 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 12 Januar 2020 11:48
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci