Artnit

Nedelja, 31 Mart 2013 21:55

Nameštaj za terase i balkone Istaknut

Za one koji nemaju vrt, terasa ili balkon su jedini otvoren prostor i produžetak stana u prirodu. Balkoni i terase ne treba da služe samo za sušenje veša ili kao dodatno mesto za odlaganje nepotrebnih stvari. Uz malo kreativnosti i izbor pravog nameštaja oni mogu da postanu mesto za odmor, druženje.

Da bi terasa i balkon bili funkcionalni potrebno ih je opremiti odgovarajućim nameštajem. Pri nabavci nameštaja treba uzeti u obzir njihove dimenzije, oblik, pokrivenost.

Najbolje je odabrati nameštaj, bilo da je od ratana, kovanog gvožđa, plastike ili drveta za spoljnu upotrebu. Nameštaj pre svega, treba da bude udoban, mekan i po merama i obliku odgovara Vašim potrebama.

Za male terase ili balkone dobar izbor su udobna fotelja, stolica, klupica, ili samo debeli jastuci koji će se namestiti na pod. Set stočić, stočić ili priručni komad za čašu, šolju ili novine, učiniće boravak na maloj terasi ili balkonu još udobnijim.

Sto za malu terasu ili balkon možete da napravite na primer, od šperploče koju ćete ofarbati, a zatim pričvrstiti za ogradu terase, balkona ili za njihov zid, tako da možete da ga spustite kada ga ne koristite.

Za zatvorene veće terase i balkone mogućnosti su neograničene. Postavite sto i stolice ili garniture. Možete da napravite i sanduk pa preko njega stavite jastuke (tako ćete imati mesto i za čuvanje na primer, alata za cveće). Za ove terase i balkone su idealni i ljuljaška, suncobran ili raskošna baštenska sofa.

Ukoliko su dovoljno široke, natkrivene terase ili balkoni mogu da se opreme nameštajem koji će formirati trpezariju na otvorenom, ili čak i kutak za odmor, poput dnevnog boravka.

Pročitano 4365 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 31 Mart 2013 22:33

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Nameštaj za terase i balkone