Artnit

Nedelja, 26 Mart 2017 11:03

Boja žalfije ili pastelnozelena - za umirujuću pozadinu u domu Istaknut

Boja žalfije ili pastelnozelena daje sofisticiranost i blago zeleni ton prostoriji, a opet ostaje neutralna. Ona se uklapa sa gotovo svim vrstama nameštaja i može se lako uključiti u širok spektar dekora dezena u enterijeru doma, od svetlih i prozračnih do čistih i modernih. Najčešće je prisutna u provasalskim i toskanskim dekorima i odlično se stapa sa rustičnim stilom i nežnim dekorima i romantičnim stilovima uređenja kao što su Shabby Chic i Boho.

Boja žalfije je savršeno rešenje ako želite da dodate malo boje na zidove, bez nadvladavanja prostora. Ova boja je savršena pozadina i za tople i za hladne boje i definiše spokojan ambijent, a zidovi u ovoj boji pružaju smirenu pozadinu za šareni dekor. Prožeti sivom bojom, zidovi oslikani bojom žalfije unose smirenost, ali se lako uklapaju i sa dodavanjem suprotstavljene ili komplementarne boje u enterijeru.

Kada veliki komad nameštaja, kao što je kauč ili sofa u dnevnoj sobi ima boju žalfije on postaje glavna komponenta šeme dizajna u prostoru.

Meka, sivkasto-zelena boja listova žalfije je idealan izbor pri dizajniranju spavaće sobe. Pokrivač u ovoj boji, kao i ukrasni jastuci i komadi nameštaja stvaraju umirujuću pozadinu za san i odmor.

Ako tražite boju kuhinjskih elemenata koja se razlikuje od tipične bele ili sive, razmislite o mekoj boji žalfije. Suptilni nagoveštaji boje odlično izgledaju u kombinaciji sa drvenim tonovima, nerđajućim čelikom i različitim vrstama kamena.

Uz boju žalfije odlično se uklapaju prirodni materijali, kao što su pletene korpe, prostirke od jute, tkanine od lana.

 

Pročitano 2272 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boja žalfije ili pastelnozelena - za umirujuću pozadinu u domu