Artnit

Četvrtak, 20 Septembar 2012 12:42

Dome, slatki dome Istaknut

Kaže se da je kuća napravljena od zidova i greda, a dom od ljubavi i snova. Dom je mesto gde živite, napuštate sve Vaše brige i provodite vreme sa onima koje volite. To je mesto gde se vraćate posle napornog dana i u kome se osećate spokojno, opušteno i bezbedno.Vaš dom može biti velika kuća ili mala soba, ali uvek nosi Vaš lični pečat, Vaš jedinstveni stil. Dom je uvek neodvojivi deo Vaše ličnosti, Vašeg života.

Dom je mesto gde naš život počinje, ali utiče i na naš dalji život. Kako vreme prolazi mi težimo da stvorimo udobnost na svoj način, da stvorimo naš slatki dom koji budi topla sećanja.

Uređenje doma zahteva mnogo planiranja da bi se dobio enterijer koji želimo, mnogo toga da bi se prostor pretvorio u slatki dom. Ponekad uređenje doma može postati i noćna mora, posebno ako nemamo dovoljno novca ili ako nemamo dovoljno ideja, veština ili sposobnosti za dizajniranje enterijera.

Kada počnu da uređuju svoj dom mnogi inspiraciju i ideje traže u časopisima, knjigama ili na sajtovima. Ali, zar niste primetili da slike enterijera koje se nude često izgledaju isuviše lepo i kao da niko ne živi tu. Sa druge strane objašnjenja o uređenju doma obično su veoma štura i odnose se samo na prikazanu sliku. Da li su ti saveti koje autor daje baš za Vas? Naravno naš dom nema istu arhitekturu, veličinu soba ili nemamo dovoljno novca za takvu kupovinu. Zato uvek treba da se pitamo da li takvo uređenje odgovara nama, našem domu.

Dizajn enterijera Vašeg doma treba uvek da izražava Vašu ličnost, a ne nekog drugog. Ako uredimo svoj dom da bi se gosti divili, da bismo ga slikali i pokazivali drugima možemo ostati zarobljeni u tom nepoznatom prostoru. Svaki čovek, svaka porodica bi trebalo da ima svoju koncepciju uređenja doma. Da li za godinu, za deceniju ili duže, imajte uvek u vidu ovaj prostor je Vaš dom koji ima posebno značenje. Zato treba da bude funkcionalan, udoban i estetski oblikovan. I onda će Vas zaista ispuniti osećanjem ponosa i sreće.

Pročitano 26598 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 27 Oktobar 2012 11:02
Više iz ove kategorije Boje u domu »

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dome, slatki dome