Artnit

Ponedeljak, 24 Novembar 2014 12:26

Robin Vajt - Čelične vile Istaknut

Robin Vajt, vajar iz Engleske stvorio je seriju čarobnih, dinamičnih, bajkovitih skulptura vila od žica koje kao da su zamrznute u vremenu i prostoru u plesnoj pozi ili u borbi sa vetrom. Za ove skulpture ga je inspirisala jedna fotografija koju je uslikao u šumi. Neka njegova dela izložena su u Trentem parku u Velikoj Britaniji, a mogu se videti i u enterijerima ili eksterijerima domova, jer se prave i po narudžbini.

Za modelovanje skulptura vila, koje kao da su iskoračile iz bajke Robin Vajt koristi samo žice od nerđajućeg čelika. Od jake metalne strukture stvara oblik vile, koja izgleda kao "kičmeni stub" cele konstrukcije. Najdeblje žice predstavljaju koščanu strukturu, one srednje debljine muskulaturu, a one najtanje i najfinije formiraju kožu, koja se obmotava oko mišića.

Na skulpturama krilatih vila koje plešu na vetru Robin Vajt definiše detaljno svaki deo skulpture - poput krila i maslačka. Unutar svake od njih ugrađuje se srce od kamena na kojem je izgravirana unikatna poruka Robina Vajta, njegov lični potpis na svakom delu.

Pročitano 2491 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 15 Februar 2019 11:49

Srodni članci

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Razglednica Robin Vajt - Čelične vile