Artnit

Utorak, 16 April 2013 22:11

Dragan Lukić - O sebi Istaknut

"Moje knjige došle su na svet nepozvane, ali svet dečaka i devojčica primio ih je kao poklone koji uzbuđuju i raduju, kao poklone do sada nedobijene, tajanstvene i čudne, zatvorene šarenim koricama na kojima je pisalo: Kako se kome čini, Iz jednog džepa, Moj trolejbus...

Moje prve knjige počele su da razgovaraju sa decom, da šapuću, pa su, malo pomalo, i mene uvele u razgovor tako da ja sada ne mogu da prestanem da razgovaram sa decom, ne mogu da prestanem da im pričam priče i da za njih pišem pesme. Tako sad nastaju moje nove knjige.

Živim u gradu, u velikom betonskom lavirintu od kuća, kroz čije se tunele provlače trolejbusi, zadihani i zajapureni, svirajući gradske pesme na svojim trolama-frulicama. Trolejbuse osećam kao velike i žive igračke koje dobri šoferi navijaju ujutru u pet sati i koje se, na radost dece i korist ljudi, vrte po gradu do kasnih večernjih časova.

Ljude volim, i stvari volim, o svemu pesme pevam i smejem se kao prskalica na novogodišnjoj jelki. Od smeha smo zdravi moji junaci i ja."

Iz knjige Dečji pisci o sebi

Pročitano 3692 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 17 Decembar 2013 18:17

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Pero Dragan Lukić - O sebi