Artnit

Utorak, 20 Oktobar 2015 10:49

Dušan Radović - Život se plaća smrću, smrt nam je data sa životom Istaknut

Gustav Klimt - Smrt i život Gustav Klimt - Smrt i život

Svi ćemo umreti. To je ohrabrujuća činjenica. Ima pravde, svi ćemo umreti, pred smrću su neupotrebljivi svi životni mehanizmi. Vama nije do vas, nemate ništa protiv, samo ako će umreti i svi drugi. Budite spokojni. Ima jednakosti, svi ćemo umreti, smrt će jedina ukinuti sve razlike među nama.

Nepravedno smo rođeni, pravedno ćemo završiti.

Život se plaća smrću, smrt nam je data sa životom, rodili smo se, umiremo i umrećemo, budite bez brige, to bar ne treba da vas muči, nema dileme, nema drugog izbora, niko vam ništa drugo ne može obećati ni reći.

Imamo dovoljno iskustva sa životom, na život se ne možemo previše osloniti, život se brzo zamara i troši, svi pokušaji života završeni su smrću.

Budite skromni i smireni. Setite se ko se nije rodio a ko je sve morao umreti. Čudite se životu a ne smrti. Život je kratkotrajna groznica mrtvog sveta, varljivi plamičak, neobjašnjiva pojava. Smrt je logičnija od života.

Rađamo se slučajno, često silom, tuđim greškama, nepažnjom i neznanjem, jer se nisu umeli ili mogli odbraniti od nas, svi mi tek naknadno pokušavamo objasniti ili dokazati zašto smo rođeni, nikome ne može biti čista savest, svi se moramo osećati krivima, ko bi na dan rođenja mogao reći da je dostojan života.

Ne prisvajajte život, ne postoje moj i vaš život, život je jedan, jedinstveni, a mi njegove nevidljive i nemerljive ćelije. Svest o tome dovešće vas do mudrosti, a mudrost do zahvalnosti i spokojstva.

Iz knjige Na ostrvu pisaćeg stola

Pročitano 4344 puta
Više iz ove kategorije « Kaži mi kaži Nebo »

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Pero Dušan Radović - Život se plaća smrću, smrt nam je data sa životom