Artnit

Utorak, 12 Juli 2016 10:51

Kamil Koro - Italijanski pejzaž Istaknut

U dvadeset devetoj godini, tri godine nakon odluke da postane slikar, Kamil Koro napušta Pariz i odlazi u Italiju, gde boravi od 1825 do 1828. godine. U Rimu se pridružuje sve većem broju umetnika koji formira jednu od najranijih škola slikarstva pejzaža na otvorenom. Veliki deo svoje energije Koro posvećuje proučavanju i slikanju okoline Rima. U tom periodu je naslikao i sliku Italijanski pejzaž, koja se danas nalazi u muzeju umetnosti Metropoliten u Njujorku.

Kamil Koro je stvorio prepoznatljiv stil pejzaža mekog, nežnog fokusa i tihe palete braon, oker i zelene boje, što je vidljivo i na slici Italijanski pejzaž. Potezi četkice su fluidni. Prozračno nebo iza planina izražava osećanja, koja su iskrena i puna života. Topografski detalj je potisnut u korist poetičnog raspoloženja i atmosfere, na osnovu sećanja na realni pejzaž.

Rani rad Kamila Koroa, uključujući i italijanske scene iz 1820-ih godina, uticao je na Barbizonsku školu slikara. Kao i oni, Koro je slikao na otvorenom, ali je i nastavio konvencionalnu akademsku tradiciju sa svojim romantizovanim slikama žena.

Pročitano 2727 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 19 Juni 2020 10:33

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Paleta Kamil Koro - Italijanski pejzaž