Artnit

Subota, 16 Mart 2019 11:30

Stari čajnici kao saksije za cveće Istaknut

Ako se na čajniku pojavila pukotina ili stoji nekorišćen u ormaru može se pretvoriti u zanimljivu saksiju za cveće. Oblik, boja ili materijal od koga je napravljen čajnik kao što su na primer keramika ili aluminijum daju poseban izgled ovoj saksiji. Ovim neobičnim saksijama se može ukrasiti enterijer doma, ali i terasa, balkon ili vrt.

Izbušite drenažnu rupu na dnu čajnika bušilicom koja je namenjena za bušenje keramičkih, metalnih i ciglenih površina. Stavite oko 1 do 2,5 santimetra šljunka na dno čajnika, a zatim zemlju. Odvojite biljku iz posude i posadite je u čajnik. Dodajte više zemlje za kvašenje po potrebi, kako biste popunili prostor oko biljke.

Da biste osigurali da sloj boje bude gladak, preporučuje se da prvo očistite čajnik i uklonite prašinu ili lepljivi ostatak. Obojite čajnik sprej bojom. Možete da obojite podmetač u istoj boji kao i čajnik, tako da se podudaraju, ili ga možete obojiti drugom bojom da biste napravili određeni kontrast. Saksije od čajnika mogu da se ukrase i dekupaž tehnikom.

Saksije od čajnika mogu da se rasporede vertikalno na zidu terase ili balkona. Razni oblici, boje čajnika kao i materijali od kojih su napravljeni u kombinaciji sa cvećem i biljkama stvaraju zanimljiv vizuelni efekat u prostoru.

Kombinujte stare čajnike i biljke da biste napravili neobičan par saksija za vrt ili dekor enterijera.

Sukulenti su najpopularnije biljke za sađenje u saksije od čajnika, ali i jednogodišnje cveće kao što su dan i noć ili ljubičice može izgledati jednako lepo.

 

Pročitano 3621 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Stari čajnici kao saksije za cveće