Artnit

Subota, 02 Mart 2019 11:22

Saksije od šoljica za čaj Istaknut

Odbačene stare šoljice za čaj sa tacnama mogu da postanu zanimljive minijaturne saksije za cveće. Vintage šoljice za čaj su posebno šik i elegantne, sa svojim naboranim ivicama i cvetnim dizajnom. Pretvaranje šoljice u saksiju za cveće je izuzetno jednostavno, a može da donese u svaki kutak doma vedrinu. Kombinacije raznih oblika i boja ovih neobičnih saksija sa biljkama i cvećem stvara posebno zanimljiv vizuelni efekat, a može uneti i prijatne mirise.

Šoljice za čaj nemaju drenažne rupe i pošto su delikatne za rukovanje, manje pritiskajte dok bušite drenažnu rupu na dnu šoljice za čaj tako da voda može da istekne. Za drenažu posle dodajte malo šljunka na dno šoljice, a kada se više ne vidi dno, pokrijte šljunak kompostom. Zasadite cveće u izabranu šoljicu, dodajte još komposta da biste bili sigurni da je šoljica puna i na kraju zalijte.

Pošto su šoljice za čaj male, zasadite u njih sukulente ili sitne biljke kao što je mali kaktus. Ove biljke su veoma dekorativne, a ne zahtevaju neku posebnu negu.

Gajite organske biljke kod kuće kao što je ruzmarin, vlasac, peršun, kopar, metvica. One će dobro rasti u šoljicama za čaj, sve dok se redovno orezuju da ne bi postale prevelike.

Malo cveće sa malim sistemom korena savršeno se uklapa u većinu šoljica za čaj. Ljubičice i jagorčevine u šoljicama za čaj uneće raznovrsne boje.

 

Pročitano 3336 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Saksije od šoljica za čaj