Artnit

Nedelja, 18 Mart 2018 11:32

Konzerve kao saksije za cveće Istaknut

Stare konzerve od gaziranih pića, sokova, kafe, gotovih jela koje biste inače bacili, upotrebite kao saksije. U ove male saksije mogu da se zasade razne začinske biljke ili cveće i one će ukrašavati vrt, dvorište, terasu ili balkon kao i kuhinjske prozore.

Pre nego što se počne sa ukrašavanjem stare konzerve, dobro je očistite vodom i sredstvom za čišćenje i skinite etikete. Konzerve od farbe se čiste šmirglom, žičanom četkom, špahlom ili sličnim alatom. Da bi napravili rupe za drenažu na dnu konzerve, koristite čekić i ekser, a zatim punite konzervu zemljom, zasadite biljke i zalijte ih.

Izaberite oblik, veličinu i boju konzerve koji dopunjuju biljku koja se sadi. Možete da ih obojite u raznovrsne boje - za ombre izgled, monohromatski ili raznobojni.

Raznovrsne tkanine, kojima se presvlače konzerve mogu da je transformišu u zanimljiv detalj. Tkanina kojom se ukrašava treba da bude nekoliko santimetara višlja i šira od konzerve. Kada se nanese lepak na konzervu, tkanina se raširi na ravnoj površini i preko nje stavlja konzerva koja se polako valja preko tkanine, a istovremeno se pritiskaju i ravnaju neravnine. Višak tkanine koji se preklapa treba dodatno poprskati lepkom i zalepiti. Unutrašnji deo oko otvora konzerve, treba takođe poprskati lepkom, preklopiti i zalepiti gornji deo tkanine. Pošto se stavi zemlja zasade se biljke.

Dekupaž tehnika je zanimljiv način ukrašavanja konzerve, za koju mogu da posluže samo ukrasni papir, boja, makaze i lepak. Pošto se konzerva dobro očisti ofarba se akrilnom bojom u spreju. Kada se boja osuši četkicom se nanosi lepak na sliku koja se lepi, a pri tome se pazi da se ne izgužva i nabora. Nakon sušenja prethodnog sloja, može se naneti novi sloj sa novom slikom i tako slagati više slika jedne preko ili pored druge. Pošto se osuše slike, završni sjaj konzerva dobija prelakiranjem akrilnim ili nekim drugim lakom.

 

Pročitano 3651 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 02 Januar 2020 11:44

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Konzerve kao saksije za cveće